מתי היא הומצאה? מה נאס״א עושה איתה? ואיך כל זה קשור לקרנפים? 5 עובדות מדהימות על הטכנולוגיה שמשנה את העולם.

הדפסה תלת מימדית החלה בשנות ה-80

כן כן, הדפסה תלת-ממדית ישנה יותר ממה שאתם עשוים לחשוב. מדפסת התלת-ממד הראשונה נוצרה בשנת 1983 על ידי צ'אק האל מחברת "3D Systems", יצרנית מדפסות תלת-ממד. בשנת 2006 הפכה הטכנולוגיה לנחלת הכלל כשתוקף הפטנט פג.

להדפסה תלת מימדית יש פוטנציאל להציל בעלי חיים מהכחדה

להדפסה תלת מימדית יש פוטנציאל להציל לפחות 2 בעלי חיים מהכחדה. Pembient היא חברת הנדסה ביוטכנולוגית אשר מתכננת להשתמש בהדפסה תלת מימדית כדי לעזור להציל את הפילים ואת הקרנפים מפני הכחדה. קרנפים מזה זמן רב נרדפים עבור הקרניים שלהם ופילים עבור ניבי השנהב שלהם. החברה רוצה לשחזר קרן קרנף ושנהב פיל במעבדה, ובכך להסיט את המחירים עד עשירית הערך הנוכחי שלהם בשוק השחור, מהלך אשר יוביל לצמצום ציד. החברה נמצאת בתהליך של יצירת מוצר "ביו זהה" באמצעות הנדסה לאחור והדפסה בתלת מימד. ואיך כל זה קשור לתכשיטים? תגידו לכל מעצב תכשיטים בעולם קרנף (rhino) והוא יספר לכם מיד על תוכנת ריינו (Rhinoceros) התוכנה הפופולרית ביותר בקרב מעצבי התכשיטים בארץ ובעולם, אשר בעזרתה ניתן לייצר קבצי CAD המיועדים להדפסת תלת מימד.

נאס״א משתמשת במדפסות תלת מימד בחלל

מלבד טבעות, עגילים, צמידים ותליונים (ועוד המון דברים מגניבים) מדפסות תלת מימד נמצאות גם בשימוש המדע. נאס"א שלחה מדפסת תלת-ממדית לתחנת החלל הבינלאומית כדי לסייע לצוות שלה לבנות חלקי חילוף נזקקים. לאחר כמה אירועים טרגיים (כמו אפולו 13 ב 1970) מדפסת תלת מימדית בתחנה יכולה להבטיח את בטיחות האסטרונאוטים ולמעשה לעזור בהרבה מצבים שבהם אפילו חלק קטן אחד יכול להציל חיים. באפריל 2018 הודיעה נאס״א כי משלחת ה- EM-2 שתוביל אסטרונאוטים מעבר לירח תשתמש בחלקים תרמופלסטיים המודפסים על ידי חברת ״stratasys״ – חברת המדפסות שמייצרת את המדפסות המדויקות בעולם אותן מדפסות שבשימוש הסטודיו שלנו.

מכלל התכשיטים 90% נעשים באמצעות הדפסה תלת מימדית

תעשיית התכשיטים היא אחת התעשיות הראשונות בעולם שבאמת הבינה את הפוטנציאל של הדפסה תלת מימדית, והצליחה לשלב אותה לתוך תהליכים עסקיים קיימים. בעבר תחת שיטות מסורתיות, תכשיטים יוצרו בעבודת יד בשעווה, ולאחר מכן עברו ליציקה במתכת יקרה (זהב/כסף/פלטינה). עם הופעתה של ההדפסה התלת מימדית, התעשייה זיהתה את הקלות והמהירות שבה תבניות שעווה יכולות להיווצר על ידי מדפסות תלת מימד והשאר היסטוריה .

הדפסה בתלת מימד עומדת להשתנות עם הגעתה של מדפסת ארבעה מימדים

הדפסת תלת מימד עברה כברת דרך ארוכה מאז ההתחלה שלה אי שם בשנות ה-80, היום אנחנו יכולים להדפיס דברים מדהימים – החל מתכשיטים ועד תותבות מתקדמות עם רקמה חיה. מערך החומרים הזמינים להדפסה מתרחב אף הוא, משרידי פלסטיק סטנדרטיים ועד לשוקולדים, פיצות (מתים על פיצה) ואפילו דנ"א. הצעד הבא להדפסה תלת-ממדית, כך נראה, הוא לעבור לממד הבא.

Scan the code
דילוג לתוכן